Giriş | Kayıt

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 2010 japon yılı etkinlikleri
MesajGönderilme zamanı: Pzr Şub 28, 2010 2:35 am 
Kullanıcı avatarı
Bugün Hajime KAMEGAKI, Japon Animasyonu Semineri ve Gösterisinin ilki İstanbul'da yapılmış gidenlerin yorumlarına göre 250 kişilik salon için 1000 den fazla insan gelince yığınla kişi ayakta kalmış ve birçoğu içeri girememiş. Küfrediyordu giremeyenler tabii :D

Bir de adama içerideki beyinsiz kesim, "Sasuke ölecek mi?" , "One Piece türkiyede yayınlanacak mı?" gibi gerzek ötesi sorular sorulmuş. Sırf bu yüzden adam izmir, eskişehir, ankara etaplarını iptal edebilirdi o yüzden şanslı sayılırız.

Tabi, belli malum(!) bir grup ergen kesimi olduğu gibi toplayıp götürünce durum böyle olmuş. Yapılacak bişey yok...

Profil  Çevrimiçi

MesajGönderilme zamanı: Sal Mar 02, 2010 7:56 pm 
Kullanıcı avatarı
Kısa bir süre önce bu etkinliğin eskişehir etabından evime ulaşmış durumdayım. Nöronist ile birlikte gittik gene olarak iyiydi hafif ayrıntıları verecek olursam:

Öncelikle salon pek iyi değildi burada anadolu üniversitesini eleştirecem. Böyle bi salonda düz sandalye mantığıyla gidilmesini doğru bulmadım. Bir de üstüne bişeyler yazılıydı oturmadan önce protokol sandık ama üstünde yazan şey "Sayın Konuk" idi :D

Neyse burada da hafiften birizdiham vardı dışarıda kalan pek olmasa da ayakta kalanlar oldu. Neyse ki biz iyi bir yere oturduk. Sadece arkamızdakilerde sorun vardı. Hajime no ippodaki Aoıki'nin cıvık sesine benzer bir sein çenesi maşşallah beş karış. Ve her türlü konuda bir fikri var beyfendinin. Tabi o sıralarda projeksiyon aletini falan kontrol ediyorlar. Çıkan yazılarda. Naruto yazıyordu ve hemen altında da birçoğunuzun bildiği gibi Shippuuden kelimesinin türkçe meali "Kasırga Efsanesi" yazıyordu. Arkadaki arkadaşımız da Naruto kelimsninin kasırga efsanesi anlamına geldiğini söyleyince benle nöronist herife kıçımızı da dönmüşken kıçımızla gülmemek için kendimizi zor tuttuk. :D

Herneyse arkamızdaki dallamayı bir kenara bırakırsak, Saygıdeder elleri öpülesi adam belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Japon büyük elçisi, bölüm dekanı falan birtakım konuşmalarda bulundular. Ve konuşmanın sonunda Hajime-san'a isminde Kame(kaplumbağa) kelimesi olduğu için seramikten kaplumbağa hediye ettiler neden böyle bir şey yaptılar halen anlayabilmiş değilim.

Bu hajime adlı insanın yönettiği naruto shippuuden filmlerinden görüntüler vardı. Ben o filmleri izlemedim ama seridekine kıyasla dövüş sahnelerinde çok güzel animasyonlar varmış bunu da farkettim. Arkadaki dallama lee nin lotus hareketine kıçıyla güldü o an o elemanı büzesim geldi. Şu üstyazı olayına da değinmeden geçemeyecem bu işi yapan biri olarak. Altyazı değil de üstyazı konmuş. Bir bakıma doğal karşılanabilir milletin kafasından görememezlik olabilir diye. Ama ne altyazılar zamanında girip çıkıyo ne de çeviri güzel içine etmişler kısacası. Bi de bitişinde adres falan vermiş ben yaptım diye bence çok büyük kepazelik. :P

Bunlar oldu bitti soru cevap kısmına gelindi ama bu süre gayet kısa oldu salonu kapatcaklarmış o yüzden bu zaman zarfı bence çok kısaydı.

Neyse istanbuldakine benzer biir yığın dallamalık burada da oldu. Aklıma gelenlerden derleyeyim.

Yaşları 30'unu geçmiş gibi görünen gözlüğünün camının da 8 numarayı geçtiğini düşündüğüm bir şahıs, küçük emrah moduna girip "türk televizyonlarında anime yayınlanmayacak mı" diye girdi. Herkes bi garip oldu orada. Adam da teselli etmek istedi yavrucağızı bu konuyu japonyaya dönünce bi araştıracam diye.

Aynı soru içerisinde Hajime abimiz tek geceden süper tespitini bizimle paylaştı. Kaldığı otelde televizyonunu açtığında her yerde dizi olduğunu ve şok olduğunu söyledi. "bikkuri shimashita" diyişini iliklerimde hissettim o an. Alkışlayasım gelse de tek ben alkışlasam salak gibi duracaktım.

Adamın teki soru soracam diye makale yazdı soruyu sorması tahminim iki dakikasını aldı, tercüman yetişemedi. Adam cevabının sonunda da kibar bi dille "mal mal sorular sormayın" ima edercesine bir şey söyledi :D

Dangalak hatunun teki konuyu avatara çekti milelt çemkirdi o amerikan diye. Başka bir dangalak "ben japonca biliyorum ulan" edasıyla adama sikindirik japoncasıyla girdi ve sonra sorduğu soru daha sikindirikti.
"Naze naruto" diyip bıraktı. Ama halbuki adam sadece şippuuden filmlerinin yönetmenliğini yapmıştı. kısacası yaptığı öküzlükten başka bişey değildi. Elemanın teki direk internet ortamında konuşulan durumdan girdi. naruto da neden filler veriliyo diye. Filır diyince tercüman da bi zkim anlamadı tabi. O mangakayı ve seriyi yapanları ilgilendirirdi tabiki de. Aynı konu içerisinde Hajime-san One Piece ve Oda'ya değindi. Oda'nın animenin de herşeyine karıştığını ve seriyi yapanlara zor anlar yaşattığını söyledi. (ASLANSIN BE ODA)

Manga devam etmesine rağmen anime neden devam etmez diye klişe tarzda sorular da soruldu. Hatta adamın yönettiği Air Gear'dan örnek verildi. Bendenizi sorarsanız. Öyle mal bir soru sormayacağım için, otaku takılan biri oalrak genelde klişe soruların cevaplarını bildiğim için ve süre çok kısa olduğu için ortamı dumur edecek bir soruyla gelemedim. Ve aktivite burada bitti. Çıkışta da kanepe ve içecek hazırlatmışlar ona yumulduk karnımız da açken :D

Profil  Çevrimiçi

MesajGönderilme zamanı: Sal Mar 02, 2010 11:35 pm 
Kullanıcı avatarı
Sen bayağı eleştirmen sıfatıyla incelemişsin birader olayı. Biz de bugün japon savaş sanatları müzesine gittik. Emreyle can pek bi kültürlenme çabası sarfettiler ben de klasik türk mantığıyla samuray zırhlarına filan bakıp, tahta lan bu vs şeklinde yorum yaptım :D Sonra aikido gösterisi izledik adamlar birbirini sağlam hırpaladı hele kahverengi kuşaklının en son yere yapıştığında beyninin aktığını gözlemledik. Kapanışı da hepinizin bildiği gibi sardunya's ta tamamladık :D Güzel gündü

Spoiler: 
11. ALKOL, SİGARA
10. TOP, TÜFEK, TANK
9. NÜKLEER SİLAH TEKNOLOJİSİ
8. GUNDAM
7. KATANA
6. BEYBLADE
5. Kİ GÜCÜ
4. SAKURALAR
3. CENNETTEN İNEN ÇİÇEKLER
2. TANRI
1. SEVGİNİN GÜCÜ!!

Profil  Çevrimdışı

MesajGönderilme zamanı: Sal Mar 02, 2010 11:40 pm 
Kullanıcı avatarı
Yavşak herif. İnsan çağırır lan :evil:

Profil  Çevrimdışı

MesajGönderilme zamanı: Sal Mar 02, 2010 11:55 pm 
Kullanıcı avatarı
bence gayet hoş bi etkinlik oldu.Yiğit müzeye Türk mantığıyla baktı,"Ne kadar demir harcamışlar?" yada "Tahta bu aq!" şeklinde.Can'da beynini eritti,sanırız artık hergün gitçek müzeye.Bende bayaa keyif aldım ama en karizma "cihaz" Naginata'lardı.
Sonrada Aikido gösterisi benle Yiğit'i tatmin etse de kimsenin bi tarafı kırılmadığı için Can memnun kalmadı.
Ve müthiş bir finalle gece Sardunya's ta tamamlandı.Hiç beklemiyodunuz dimi? :D

Ayrıca Ali'cim,haftaya pazartesi NeoJapanesQue konseri var ona da gidiyoz gel mutlaka bizde.Yiğit gelmicekti ama sonra kokteyl olduğunu öğrenince fikrini değiştirdi :D

Profil  Çevrimdışı

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Panel

Başa Dön Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Geçiş yap: